Borging van kennis

Tien jaar na de doorstart van ASK Renovatie – specialist in lakschadeherstel voor ramen en deuren – draait het bedrijf van Hans Timmermans weer als een zonnetje. Maar nu staat hij op een nieuwe drempel: over een jaar of acht wil hij de leiding overdragen. Hoe kom je van de situatie waarin je de spil bent van je bedrijf naar de situatie waarin je mensen zonder jou verder kunnen? Hans vroeg een SLIM-subsidie aan om samen met bedrijfsadviseur Erik Bok van PKM zijn bedrijf door te lichten en toekomstbestendig te maken. 

De toekomst van jouw bedrijf staat of valt met de mensen?

Hans: “Uiteindelijk komt het daarop neer: op de lange termijn hangt alles af van de borging van de kwaliteit en de kennis van medewerkers. Nu zit veel van die kennis en kwaliteit in enkele individuen, maar dat is te weinig. Dus toen ik de SLIM-regeling voor leren en ontwikkelen zag langskomen, dacht ik: dit is de ingang die we nodig hebben.”

Wat zag jij als buitenstaander, Erik?

“Hans was hier heel erg de baas die overal zijn plasje over moest doen. Dat hield ontzettend op. Hij was de directeur, mensen vonden dat hij alles moest bepalen. Maar als je de organisatie klaar wilt maken voor de toekomst en zelf wilt stoppen, dan moet je kijken welke mensen het kunnen overnemen. Zij moeten het werk gaan doen: je moet ze de verantwoordelijkheid geven en kijken of de kennis er is. En waar die kennis er niet is, moet die ontwikkeld gaan worden.”

Wat heeft de doorlichting van het bedrijf jou persoonlijk opgeleverd, Hans? 

“Als ondernemer heb je zo’n routine dat er veel is wat je onbewust doet. Op het moment dat je werkprocessen bewust gaat beschrijven, word je met de neus op de feiten gedrukt. Iets afplakken, waarom doen we dat eigenlijk? Waarom hebben we twee soorten verfspuiten, waarom vier soorten – whatever? Zelf weet je dat allemaal wel. Maar weten de jongens dat allemaal ook? Wordt dat goed doorgegeven, worden ze goed geïnstrueerd?”

Hoe stuur je dat proces van leren en ontwikkelen aan?

Hans: “Daar is structuur voor nodig en dat is meteen mijn handicap. Ik ben iemand die bouwt: ik begin ergens aan, ik werk toe naar de einddatum en dan is het klaar. Maar om 7 of 8 jaar vooruit te kijken, heb je een structuur nodig van voortgangsgesprekken, functioneringsgesprekken. Structuur in het ontdekken hoe de ander zich wil ontwikkelen.”
Erik: “Een mooie bijvangst van SLIM is dat we in blok A en B het managementteam helemaal hebben doorgelicht en geherstructureerd. Want dingen gingen nogal ad hoc. Daar kom ik voor ingevlogen, ik kan wat kritischer kijken. Als je er middenin zit, mis je overzicht.”

Wat is de stand van zaken nu?

Hans: “Een mooie toekomst begint ermee dat mensen samenwerken, dat ze nadenken over hun bijdrage aan het bedrijf. En dan is mijn volgende droom een eigen academy, dat is blok C van SLIM. In de branche is niets geregeld, dus ben ik de gek die een opleiding gaat opzetten. Niet meteen, we zijn er nu nog niet klaar voor, maar over 7, 8 jaar staat die academy er. Want bij die 22 mensen van nu zitten 4 vijftigers die ooit vertrekken, en dan moet er aanwas van jonge mensen zijn.”

Zet je die academy op voor ASK Renovatie of voor de branche?

Hans: “Allebei. Ik wil dat ASK Renovatie straks bekend staat als hét bedrijf waar je naartoe wilt als je van school komt, omdat je er lekker kunt werken en een goede opleiding krijgt. Ik wil dat er straks jongens zijn die vier dagen hier werken en de vijfde dag naar school gaan, dat ze hun diploma halen en het vak van herstelspecialist dan de komende 30, 40 jaar met plezier doen. Dat is de ultieme kick waar ik voor ga. Dat begint met goede mensen binnenhalen voor mijn bedrijf en daar generatiebeleid voor maken, zodat we ze kunnen behouden. Maar als er dan toch iemand weggaat, dan wil ik die in ieder geval voor de branche proberen te behouden. Een netwerk waarin bedrijven dat samen doen, is heel belangrijk. Dat is er niet en dat ga ik opzetten. Want als die vijftigers massaal de bedrijven uitlopen en er komt niemand bij, dan hebben we met zijn allen een veel groter probleem.”

Nog een praktische tip voor andere mkb’ers die een SLIM-project doen? 

Hans: “Volg de trainingen, doe mee aan de sessies. Om te luisteren, om te delen. Het geeft kracht, het helpt je om door te gaan, om de ontwikkeling gaande te houden.”

Hans Timmermans