B. Loopbaan- en ontwikkeladviezen

Wat is het voordeel?

Voor een leerrijke werkomgeving is het belangrijk dat je aandacht hebt voor de loopbaanwensen, ambities en mogelijkheden van je medewerkers. Sluiten die aan op wat er nodig is op de huidige arbeidsmarkt? Hoe kun je hier samen op inspelen? Een loopbaan- of ontwikkeladvies kan antwoord geven.

Hoe werkt het?

Een loopbaan- of ontwikkeladvies ontstaat in een traject tussen een loopbaanadviseur en een medewerker. Samen kijken zij naar het huidige werk en toekomstperspectief van de medewerker. Competenties (vaardigheden) en kwaliteiten van de medewerker worden in kaart gebracht en verbonden met mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hierdoor denken je medewerkers actief na over de toekomst. Dit helpt jou als ondernemer bij het vitaal houden van je personeel en het bijsturen van je strategische planning.

Zelf aan de slag?

Veel SLIM-aanvragers maken gebruik van een speciaal voor hen opgezette of aangepaste methode, maar er wordt ook gebruik gemaakt van een aantal bestaande, zoals: 

Voorbeelden

Binnenkort vind je hier interviews waarin SLIM-deelnemers vertellen over hun ervaringen met loopbaan- en ontwikkeladviezen. Hou de website in de gaten voor updates!

 

Ga direct naar:

Dit is een ondersteuningsprogramma voor ontvangers van de SLIM-subsidie en wordt uitgevoerd door Katapult, onderdeel van non-profitorganisatie PTvT, met steun van het ministerie van SZW.
Het ministerie van SZW is verantwoordelijk voor de toekenning en de verantwoording van de SLIM-subsidie, team SLIM maakt zich sterk voor het ondersteuningsprogramma.