Bedrijfsambassadeurs

Voor wie

Voor kleinere ondernemingen zonder personeelsfunctionaris die aan de slag willen met leren en ontwikkelen. Bijvoorbeeld om talenten van personeel beter te benutten, breder te kunnen werven en/of nieuwe medewerkers beter te begeleiden.

Grote kans dat er op je werkvloer onbenut potentieel rondloopt. Dat is het ontwikkelen waard, in het belang van je bedrijf én van je medewerkers. Dus: hoe haal je het beste uit je mensen?

Als je geen eigen personeelsfunctionaris hebt, kunnen collega’s op de werkvloer die opgeleid zijn tot leer- en bedrijfsambassadeurs een uitkomst zijn.

Je traint één of meer medewerkers in coachingsvaardigheden en competentiemanagement. De opgeleide collega’s leren andere collega’s in zichzelf te investeren en begeleiden hen waar nodig. Competentie- en talentenscans, praktische oefeningen en bestaande methodieken bieden ondersteuning. Ze functioneren als ‘maatje’ die hun collega’s aan de hand nemen om een stap verder te zetten als het gaat om opleiding en ontwikkeling. Hij/zij staat niet in een hiërarchische relatie tot de mensen die hij/zij helpt. 

Inspiratie

Scoren met het groene potlood                Werken vanuit talent

Dit kan het je opleveren

  • Handvatten voor medewerkers die leren en ontwikkelen ‘erbij’ deden 
  • Een cultuur van leren en ontwikkelen zonder dat je een personeelsfunctionaris in dienst moet nemen 
  • Zicht op ontwikkelbehoeftes in je bedrijf  
  • Beter gebruik van de ‘handen die je al hebt’ 
  • Individuele groei en verminderde uitstroom van medewerkers 
  • Een bredere blik op bekwaamheden bij de zoektocht naar nieuw personeel.  

Hoe krijg ik mensen mee in dit SLIM-project?

Hoe zorg je ervoor dat ook anderen je plan omarmen? En nog belangrijker: hoe voorkom je dat mensen afhaken of hun hakken diep in het zand zetten? Veranderdeskundige Annemarie Mars vertelt je in drie korte filmpjes hoe je omgaat met mensen in weerstand.

 

Ga direct naar: