Spelelementen

Spelelementen zijn uitermate geschikt om medewerkers te stimuleren te blijven leren, hun gedrag te veranderen of zich bewust te worden van nieuwe ontwikkelingen of (veiligheids)risico’s. Want houden we op zijn tijd niet allemaal van uitdaging, scores bijhouden en interactie? 

Hoe ziet dat er bijvoorbeeld uit?

  • Voeg spelelementen toe (levels, wedstrijdjes, duimpjes en andere triggers) aan werk- of leerprocessen. Bijvoorbeeld in een inwerkmodule in een tool of app.  
  • Bedenk een digitaal of analoog spel (zoals een escaperoom) dat buiten het werk om wordt gespeeld om leren en ontwikkelen, kennis toepassen of bewustzijn te creëren. 
  • Bij het inwerken spelen medewerkers samen een spel, om hen te enthousiasmeren voor het bedrijf óf om taaie stof leuker te maken. Dit zorgt voor enthousiasme, connectie en samenwerking.

De Wintertuin Experience over het opzetten van een game om medewerkers op te leiden.

Inspiratie

De MAKE Game                                Autoschadetechnici

Hoe krijg ik mensen mee in dit project?

Hoe zorg je ervoor dat ook anderen je plan omarmen? En nog belangrijker: hoe voorkom je dat mensen afhaken of hun hakken diep in het zand zetten? Veranderdeskundige Annemarie Mars vertelt je in drie korte filmpjes hoe je omgaat met mensen in weerstand.

 

Ga direct naar: