Microlearning

Voor wie

Voor alle bedrijven met knelpunten die met kennisdeling zijn op te lossen; bijvoorbeeld op het gebied van onboarding, re-integratie, assesment en performance support.

De hoofden van je werknemers zitten vaak boordevol waardevolle kennis voor je bedrijf. Maar hoe ontsluit je die schat aan informatie? Microlearnings zijn het nieuwe leren, kleine digitale leereenheden. Daarmee vang je kennis en expertise in de vorm van video's, teksten, afbeeldingen of audioclips. 

De learnings zijn makkelijk zelf te maken. En door leerstof op te knippen in kleine brokjes wordt het behapbaar. Ze kunnen worden gedeeld met collega’s, maar ook met klanten of anderen die er baat bij hebben. Dat gaat via een bestaand digitaal leerplatform of bestaande app: zo kunnen mensen er makkelijk bij en zijn de ontwikkelkosten lager. 

Inspiratie

Wisbits micro-learnings                   Elke dag 5 minuten werken aan softskills

Dit kan het opleveren

  • Minder bedrijfsrisico’s: collega’s kunnen elkaars werk ondersteunen of overnemen 
  • Meer tijdwinst en efficiëntie, minder fouten en problemen 
  • Meer betrokkenheid en teamgeest 
  • Meer leerwinst door kleinere leereenheden (makkelijker in te passen en het geleerde blijft beter hangen) 
  • Nieuwe mogelijkheden voor customer support. 

Zo pak je het aan!

Hoe krijg ik mensen mee in dit SLIM-project?

Hoe zorg je ervoor dat ook anderen je plan omarmen? En nog belangrijker: hoe voorkom je dat mensen afhaken of hun hakken diep in het zand zetten? Veranderdeskundige Annemarie Mars vertelt je in drie korte filmpjes hoe je omgaat met mensen in weerstand.

 

Ga direct naar: